Omgeving

Ontdek Brugge en de Belgische kust op een boogscheut van B&B Lievejan

B&B lievejan vormt de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip naar Brugge of een verblijf van enkele dagen aan de Belgische Kust.

B&B lievejan is de ideale uitvalsbasis om het Brugse Ommeland te ontdekken.

Brugge: dé bestemming voor een onvergetelijke stedentrip

Ontdek tot 1 september 2024 Triënnale Brugge

Het historische centrum van Brugge prijkt niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Laat Parijs en Venetië maar links liggen en kom naar Brugge. Het romantische en knusse centrum zal je zintuigen beroeren. Duik in de geschiedenis op unieke locaties zoals het Begijnhof, de Grote Markt, het Minnewater, de Brugse Reien, enz. Ontdek de Vlaamse Primitieven in het Gruuthusemuseum. Pik een concert mee in het prachtige Concertgebouw. Laat je culinair verwennen in de vele uitstekende restaurants en proef zeker de bieren van brouwerij De Halve Maan, Bourgogne des Flandres of Fort Lapin. Je merkt het al: in Brugge beleef je zeker een boeiende tijd.

Wil je de bijzondere stad Brugge bezoeken? Vanuit B&B lievejan sta je met de fiets in een half uurtje op de Grote Markt. Met de auto rij je in een kwartier naar de randparking aan het station van Brugge. Van daaruit kun je de stad het best te voet verkennen. Wij geven je graag enkele persoonlijke tips om je bezoek aan de stad helemaal top te maken.

Heerlijk uitwaaien aan de Belgische kust begint in B&B Lievejan

Ontdek Beaufort 2024 in verschillende kustgemeenten kan je in totaal 18 kunstwerken zien.

Je kan ook de 72 streetartkuntstwerken van The Crystal Ship bewonderen in Oostende. Plan je bezoek The Crystal Ship

Wat is er nu leuker dan een dagje uitwaaien op het strand aan onze Belgische kust? In elk seizoen verleidt de kust met tal van troeven. Het grote voordeel: in B&B lievejan verblijf je op slechts 10 km van zon, zee en strand.

De Haan met zijn prachtig erfgoed op 10 km
Oostende, Koningin der Badsteden op 15 km
Blankenberge met zijn imposante pier en Sea Life op 20 km
Nieuwpoort met zijn promenade en grootste jachthaven van Noord-Europa op 30 km
Natuurreservaat Het Zwin, een waar paradijs voor natuurliefhebbers, op 35 km.

Pootjebaden, genieten op een terrasje, een dagje zeilen, gewoon chillen op het strand, … het kan allemaal vanuit B&B lievejan als uitvalsbasis.

Welkom in Jabbeke

B&B lievejan ligt in het landelijke en rustige Jabbeke. Het dorp ligt ten westen van de toeristische trekpleister Brugge. De B&B zelf ligt in de Constant Permekelaan. Op het einde van de straat bevindt zich het Permekemuseum in het vroegere woonhuis van de schilder. In het museum kan je een 80-tal schilderijen, bijna het volledige sculpturale oeuvre en een groot aantal tekeningen van de kunstenaar bewonderen. Het Permekemuseum is terug open kom het vernieuwde museum ontdekken.

Jabbeke is prima bereikbaar dankzij de nabijheid van de E40 en de A10. Bovendien heeft die nabijheid geen impact op het dorpse karakter van onze kleine gemeente. Op de grens van de polders, omringd door de kleine dorpskernen van Zerkegem, Stalhille, Snellegem en Varsenare biedt Jabbeke voor elk wat wils: van cultuur, over culinair tot natuur.

Op 200 m van de voordeur van B&B lievejan bevindt zich fietsknooppunt nummer 81. Ideaal voor wie zijn eigen fietsroute wil samenstellen richting Brugge, De Haan, Oostende, Blankenberge, Diksmuide, enz. Wil je liever een kant-en-klare route? Vraag er eentje aan ons! Wij maken je met veel plezier wegwijs in onze regio.

Dit jaar is het thema kastelen en abdijen ontdek hier alvast wat extra tips

Ontdek de kastelen in een rondje kasteelbossen in onze buurt

Ontdek de kastelen en abdijen in onze regio

Ontdek op 1 en 2 juni in de buurt van Sint-Andries de 3KKK(Kerk, Klooster en Kastelen) fietstocht

Dit is B&B lievejan tussen Brugge en zee

 

B&B lievejan, dat zijn Lieve en Jan die jou tijdens je verblijf heerlijk in de watten leggen.

Contacteer ons
Moderne kamers
Moderne kamers
Heerlijk Ontbijt
Heerlijk Ontbijt
Tuin
Tuin
Gratis Wifi
Gratis Wifi
Gratis Parking
Gratis Parking
Beste Locatie
Beste Locatie